De angst voor afwijzing voelen we ergens allemaal.

De angst voor afwijzing voelen we ergens allemaal

Zweet in mijn handen.
Mijn hartslag versnelt.
Ogen wijd open als dat van een bang hert.
Ik voel hoe mijn handen lichtjes trillen.
Dit is het moment; zal ik dan nu zeggen hoe ik mij echt voel?

Herken je dat? Dat je alle moed verzamelt om uit te spreken wat je op je hart hebt?  In je hoofd heb je het gesprek al helemaal voorbereid. Je voelt dat dit je kans is en dat je niet langer moet wachten. Het moment is daar en dan… klap je dicht. Je krijgt geen woord van wat je wilde zeggen meer over je lippen.

Wat zal de ander wel niet van mij vinden? Wat als de ander mij niet meer aardig vindt? Wat als de ander mijn gevoelens raar vindt of mij niet begrijpt? Gedachtes als deze zorgen er voor dat er geen zinnig woord meer uit je mond komt.

En zo blijf je rondlopen met gevoelens die je eigenlijk al lange tijd wilt delen. Je emoties en gevoelens stapelen zich op, waardoor je het gevoel hebt ‘vol’ te zitten. Je emmer loopt sneller over, omdat je alles aan het opkroppen bent. Eindeloze gedachtes over wat je hiermee aan moet zorgen er voor dat je steeds meer in jezelf keert.

De angst voor afwijzing voelen we ergens allemaal.

We laten ons op zo’n moment leiden door onze angst. En ergens voelen we de angst voor afwijzing allemaal. We willen er zo graag bij horen. Aardig gevonden worden. We willen geen barstjes tonen in ons zelfvertrouwen. We willen niet zwak zijn. Het liefst willen we onze kwetsbaarheid verbergen.

Niet iedereen zal je aardig vinden. Je zult niet altijd overal bij horen. Niet iedereen zal het altijd met je eens zijn. En weet je, dat is oké. Het gaat werkelijk ten koste van jezelf als je dat probeert na te streven. Het opkroppen van je gevoelens en emoties is eigenlijk tegen jezelf zeggen dat ze er niet mogen zijn. Dat JIJ er niet mag zijn.

Er schuilt een enorme kracht in jezelf openen naar de ander. Lucht geven aan je gevoelens en emoties. Jezelf toestemming geven dat je er mag zijn, met alles er op en er aan. Juist vanuit die kwetsbaarheid kan jouw zelfvertrouwen gaan groeien.

Staat angst jou in de weg om je gevoelens en emoties te tonen en geeft je dat een ongelukkig gevoel? Dan ben ik er voor jou, samen kunnen we er naar toe werken om die drempel over te stappen en te gaan staan voor wie je bent en wat jij voelt! Voel jij in je hart een dikke JA en wil jij hier graag mee aan de slag? Laat het mij dan weten, we plannen dan snel een gratis coach gesprek.  contact

Veel liefs,
Paola Milena

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *