Ik ben niet goed genoeg..

Ik zit aan de keukentafel en mijn hoofd voelt zwaar. Vandaag loopt het even niet zoals ik dat wil en ik voel de energie uit mijn lijf stromen. Tranen wellen op, ik probeer ze nog weg te slikken, maar het is te laat. Opeens merk ik mijn negatieve gedachte op.
“Ik ben niet goed genoeg”. 

Het is mij nooit letterlijk verteld dat ik niet goed genoeg ben, maar mijn adoptie heeft zijn sporen achter gelaten. Hoe goed ik ook kan relativeren dat ik als enige van 6 kinderen ben afgestaan, de gedachte van ‘niet goed genoeg zijn’ zit er diep ingesleten.

Door de pijn achter deze gedachte toe te laten weet ik de stroom aan negatieve gedachtes te stoppen. Ik vecht niet meer tegen deze gedachte en ik wijs mijzelf er ook niet meer om af. Wat mij betreft mag de gedachte er zijn, ik laat me er alleen niet meer door klein krijgen. Juist niet!

Ik besef mij dat ik lang genoeg geluisterd heb naar deze ‘stem’ en dat het anders mag. Ik hoef niet te luisteren en ik hoef het al helemaal niet te geloven. Het is volledig aan mij!

Dat ik een keuze heb geeft mij het gevoel dat ik niet compleet ben overgeleverd aan de pijn, verdriet en angst die de gedachte met zich mee brengt. Poeh, dat lucht op. Even diep ademhalen en ik kan weer verder, zonder dat het mijn hele dag beïnvloedt.

Door inzicht te krijgen in negatieve gevoelens en gedachtes kan er acceptatie ontstaan. Verandering in jouw zelfvertrouwen en zelfbeeld begint met de acceptatie van alles wat er is. Alleen van daaruit kan er groei en ontwikkeling ontstaan.

Laat mij jou helpen die inzichten helder te krijgen, zodat er acceptatie kan ontstaan. Samen zorgen we dat jouw zelfvertrouwen en geluk weer in bloei gezet kan worden! Ik hoor graag van je, dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen.

Veel liefs,
Paola Milena

Ik ben niet goed genoeg

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *